domingo, 14 de febrero de 2016

IMMERSIÓ AL BANY DE LA REALITAT

Primers contactes




         El dia 2 de febrer començarem una nova aventura al grau: el Pràcticum 0-3.
Aquesta immersió al bany de la realitat l’he afrontada amb molta il·lusió, ja que després de 3 anys d'estudiar la teoria (tot i que és cert que hem fet algunes visites a diferents centres i hem pogut fer alguna pràctica), encara no havíem pogut viure un contacte real i amb continuïtat amb una classe determinada. Ara, passada la primera setmana, ja puc fer un petit balanç d'allò que ha succeït, allò que he sentit i de les meves primeres impressions.
He de reconèixer que el primer dia estava una mica nerviosa, no sabia què trobaria i allò que sentiria estant més a prop de la realitat educativa, però les ganes de començar transformaven els nervis en il·lusió i entusiasme.
El primer contacte amb el centre Corrillos va ser una entrevista amb la seva directora  aquell mateix primer dia a les 8:00 del matí, al seu despatx on ens va explicar alguns aspectes importants com ara les aules que ens corresponien a cada alumne en pràctiques, quines serien les nostres tutores, els horaris del centre, etc...Seguidament ens va ensenyar el centre que és molt acollidor i ampli, la veritat. Em va sorprendre i agradar molt que tingués cuina pròpia, un ampli menjador, i un pati exterior al qual s’accedeix per quasi totes les aules i on els infants del mateix nivell poden jugar tots junts.
 El grup que em varen assignar va estar l’aula de 2-3 anys de “Les abelles”. L'aula és amplia i acollidora, amb el típic racó de l'assemblea, les taules i cadires petites, un canviador al qual poden pujar ells sols mitjançant una escaleta, penjadors i estanteries pels bolquers i materials personals de cada alumne i comparteix amb l’aula de “Les libèl·lules” bany” el qual comunica ambdues. Aquest bany té 6 w.c. a l’altura i de dimensió apropiada per als infants així com aixetes i miralls a la seva mida i altura. També disposa d’una banyera més gran i de diferents penjadors per als “baberitos” amb fotos de cada alumne.
La classe està composta per 20 alumnes, la qual cosa sincerament em va sorprendre moltíssim ja que la ratio per a aquestes edats és de 15 alumnes per aula.
La meva tutora és Laia i des del primer moment m’ha semblat molt propera i encantadora. Tinc la sensació que aprendré moltíssim amb ella.
Les meves primeres sensacions han estat molt bones i estic segura que podré gaudir molt d’aquesta aventura i a més, enriquir el meu aprenentatge considerablement.

D’ara endavant, i segons allò que visqui i observi al llarg dels dies, aniré realitzant algunes entrades i comentaris centrant-me en diferents aspectes com ara: Col·laboració, Disseny, Rutines, Espais i Temps, Psicomotricitat i Organització del Centre, i valorant també quines competències professionals estic posant en pràctica.